Studie med Gateway College

Heihei!

Nå er det forferdelig lenge siden sist jeg har skrevet noe her på bloggen. For ca en uke siden søkte jeg på et semester med sykepleie hos gateway college i Cape Town til høsten, i går fikk jeg svar om at jeg fikk plassen om jeg ville ha den og i dag tidlig takket jeg ja! Jeg har ganske blandede følelser rundt dette. Jeg gleder meg utrolig mye, samtidig som jeg er fryktelig nervøs. Jeg har jo bodd hjemmefra før, i litt over et halvt og det var jo tidenes katastrofe. Jeg verken sov eller trivdes og det hele var egentlig ganske grusomt. Jeg gråt veldig mye, og var utrolig deprimert det året. Derfor er jeg livredd for at det skal bli slik enda engang. Da bodde jo jeg bare to timer hjemme fra, og det var lett å bare rømme hjem, men nå skal jo jeg helt til andre siden av jorden, langt bort fra alt og alle jeg kjenner. Selv om jeg er litt nervøs og redd for at det ikke skal gå riktig vei for meg, så gleder jo jeg meg helt utrolig mye! Har troen på at det kommer til å bli de fire sykeste månedene i hele mitt snart 19 år lange liv. Jeg får møte mange spennende mennesker, besøke et nydelig sted, oppleve helt utrolig mye forskjellig og sist men ikke minst, smake på mye mat som er helt ny for meg. Kanskje jeg får vendt meg av med de kresne matvanene mine, hehe!

de av dere som har lest bloggen min før, vet jo at jeg har gått medier og kommunikasjon, så dette kommer sikkert litt som et sjokk på mange av dere. Går fra MK og rett på sykepleien. Til og med min bestevenninne og pappa fikk sjokk når jeg fortalte om planene mine.. Jeg har egentlig tenkt på i et par år at jeg vil bli noe inne helsevesenet. Sykepleier, lege, ambulansearbeider og så videre. Da vi skulle søke på videregående i tiende klasse, ble egentli både helse&sosial og allmen valgt bort av helt feil grunner. Jeg angrer ikke, for jeg hadde to veldig kjekke år på medier og kommunikasjon med en fantastisk klasse, og møtte noen av mine bestevenninner. Så sann sett var jo de to "bortkastede" årene egentlig verdt det! haha. Nå i år går jeg påbygging på den videregående skolen her i kommunen jeg har vokst opp i, så jeg slipper pendlingen eller å flytte.

Jeg har lenge tenkt på et utenlandsstudie, først var planen å ta det andre året på videregående men en av lærerne jeg hadde første året frarådet meg å gjøre det. i høst startet jeg å se på gateway college sine sider på internett. En av venninnene mine snakket om å reise til Bali for å bli personlig trener, Så først tenkte jeg litt på å reise ditt å studere turisme og ledelse fordi da hadde jeg i det minste noen jeg kjente der. Det tok ikke lange tid før jeg slo fra meg den ideen og tenkte fuck it, jeg reiser alene. Jeg hadde egentlig tenkt å ta et halvt år fri, reise januar 2015, et halvt år fri igjen og så ta andre semesteret. Tanken var at da hadde jeg god tid til å jobbe og tjene penger før jeg skal reise, og jeg kan bli et halvt år eldre, og kanskje litt tøffere. Når det slo meg hvor lenge det var til januar 2015, og at jeg ikke kom til å være ferdi med første året på høyskole før jeg fylte 21 år, ble det raskt endring i planene. Høsten 2014 it is! Etter de fire månedene i Cape Town, er planen å hoppe rett på andre semester på høyskolen i Sogn og Fjordane siden det er skolen som samarbeider med linjen jeg skal gå i Cape Town. Om jeg tar de to siste årene der også, får tiden vise. Når jeg er ferdi utdannet sykepleier, tror jeg kanskje jeg skal vidreutdanne meg. Er ikke helt sikker på hva jeg vil vidreutdanne meg til enda, men det har jeg god tid på å finne ut.Jeg kommer til å begynne å blogge litt nå i vår. Jeg kan ikke love at det kommer innlegg hver dag, siden jeg jobber ganske mye i tillegg til å gå fullt på skolen så jeg har et utrolig lite interessant liv. I Mai skal jeg være russ, så det kommer dere sikkert til å få lese litt om, i tillegg til at jeg kommer til å skrive en del om mine forberedelser før høsten. Og når jeg reiser til Cape town, er planen å blogge fullt når jeg er der. Merker nå at jeg savner bloggingen.

Fra nå av kommer jeg til å blogge fra en ny blogg, den finner dere >HER<.

<3Nathalie Madelen

Én kommentar

29.01.2014 kl.20:31

Så gøy! Ønsker deg god tur ;D

Skriv en ny kommentar

hits